index

June14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff
Backstage Façade in Miami
Mini Living for Salone del Mobile 2018
Patio Furniture
Sofa
Chairs I (with ertl&zull)
Marble Table (June-14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff)
Star Bench (June-14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff)
Center for Optimism, Ladder (June-14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff with Clara Meister)
Henrot Bathrooms
Coffee (Coffee) Table
Oberhuber-Traore House
Pilgrim Viewer (with Arno Brandlhuber and Christopher Roth)
Werkbund Berlin Building: High and Long / Low and Wide (June-14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff with Brandlhuber+)
TV Table
Triangular Bed Series (June-14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff)
current images:

Year: 2017-2018
Location: Carrozzeria, via Tortona 32, Milano, Italy
Client: Confidential
Budget: Confidential
Text: The intervention is a structure of extruded aluminium as a track for light bulbs and mirrors, overlaid to the entire Dior Homme back façade. It is located in the interior service entrance road, shared with other shops such as Christian Louboutin, Céline, etc. The proposal rethinks their back facade not only as a goods delivery service road but also as a luxurious backstage. It turns the back facade into a place to take a breath before going back to the busy scene. The grid defines module that can be occupied entirely by a single person, offering a moment of solitude and care to look at yourself, fix your make up and charge your phone.

Year: 2017-2018
Location: Carrozzeria, via Tortona 32, Milano, Italy
Client: Mini Living
Budget: Confidential
Text: The urban living concept is a linear organization. It is seven shared lines (sleeping, storage, toilet, kitchen, dining, living and working) with flexible perpendicular divisions. From the individual unit, the space can expand as needed or wanted, theoretically endless. The individual space can be cut as desired, tailored geometrically and programmatically, offering infinite relations with your neighbors. The unexpected happens by proximity.

Year: 2017-2018
Location: Mobile
Clients: Various
Budget: Variable
Text: The series is made from 100 mm square white tiles mounted over 4 mm plate with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white. The different activities happening on the furniture bring people together.

Year: 2017-2018
Location: Mobile
Clients: Various
Budget: 14,400 euros
Text: The project is a set of two day-beds each 1.85×0.85 m made from 100 mm thick light grey pillows mounted over 4 mm plate with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white, including several soft geometrical bodies to lay over / with / against. The different cushions, although geometrical, relate to proportions of the body. They invite people to play with them, creating different seating situations with them and with other people.

Year: 2017-2018
Location: Mobile
Clients: Various
Budget: 1,200 euros
Text: The series is a collection of characters. Each piece is built from 4 mm plate with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white with light grey cushions.

Year: 2014
Location: Berlin
Client: This is tomorrow Exhibition at Belmacz Gallerie
Budget: Confidential
Text: This 1:2 scale table is made from 30 mm thick green marble and 13 stools. This table was designed for a meeting of Berlin architects.
Text by Georg Diez:
“Size is a matter of perspective.
And perspective is constantly redefined.
It is fluid.
Reposition yourself.
Rethink your position.
What is probable?
What is possible?
Truth in any given moment.
For everybody.
This is not relativism.
Quite the contrary.
It is a moral act.
It is the middle ground between the individual and the collective.
And luxury is a crowd”.

Year: 2010
Location: Lexington, Kentucky
Client: Porter Clark / F Utility Exhibition at Land of Tomorrow Gallery
Budget: 2,200 usd
Text: The 6-pointed star bench is made from a 8 mm Steel plate over 20 mm diameter round Steel legs, in RAL traffic white. It is built in two parts and assembled on site, including a central hole for a tree or a column. Rather than an orthogonal bench, the star shape allows an increased number people to talk to one another from multiple positions while sitting around a tree, or column.

Year: 2014-ongoing
Location: Mobile
Client: Graham Foundation
Budget: 6,000 euros
Text: The project is a 15 m tall steel ladder designed to enter an archive of a Berlin apartment on the 3rd floor. It is movable and shaky, as thinking sometimes is. It changes one’s perspective of space, turning the apartment into a tower of books and ideas.

Year: 2016-2017
New York, New York
Client: Camille Henrot
Budget: confidential
Text: The renovation of a New York apartment includes new bathrooms for our first French client. It is a bathroom in which to spend time.

Year: 2016
Location: Mobile
Client: Igor Levit
Budget: 2,500 euros
Text: The table is made from 100 mm square white tiles over a 4 mm plate with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white. It includes a customize gas burner built in stainless steel connected to gas under the table. It is good for making coffee with guests. This table is typologically a kitchen and typologically a coffee table.

Year: 2015-ongoing
Location: Berlin
Client: Oberhuber-Traore family
Budget:
Text: The 110 sqm remise extension over two floors provides access to the roof of the existing construction and shade for a swimming pool. The extension, together with the existing building, creates a new rotated courtyard house around a wonderful tree. Other options are shown.

Year: 2016
Location: Mobile (first shown at Esther Schipper)
Client: Christopher Roth
Budget: Confidential
Text: The bench and screen consists of a single bent steel 85 mm diameter pipe seat that works as a stand for a screen. This integrated audiovisual furniture connects viewer and film.

Year: 2016
Location: Berlin
Client: Deutscher Werkbund Berlin e.V.
Budget: confidential
Text: The 2,835 sqm residential building contains 24 duplexes. Each unit has two very different spaces: a long-tall space, lit from two directions; and a low, wide space, lit from one direction. These two standard modules create different types of living spaces, serving a variety of needs, from housing to open programs. The unit is designed to create efficient circulation. Connecting corridors are required only on every other floor, for a total of three. Primary stairs are on the exterior of the building (following German regulations for free space between buildings), and serve also as the escape stairs. The natural ventilation of the escape stairs improves the efficiency of the building, allowing for use of less technology, materials, and space. Vertical circulation is provided by elevators that connect directly to the apartments. Combined together, the surface area of the floor plans is on average 90% efficient.

Year: 2016
Location: Berlin
Client: Robert Ochshorn
Budget: 2,600 euros
Text: The project is a set of two tables, one for two people, and one for many, both made by 4 mm plate with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white. The main feature is a pair of screens and an antenna. Robert wanted a table on which to learn German. He thought perhaps that regular old TV would help. We did not want him to be alone, so this set of tables is for watching TV together with someone else. The screens can be turned in any direction so that two people sitting opposite one another can both watch their screen, and each other, face-on.

Year: 2015
Location: Various
Clients: Various
Budget: 7,900 euros
Text: The bed is a 400 mm thick triangular mattress. It is 3.70 m on the longest side and 2.50 m on the shortest side. The piece includes matching triangular covers, pillows and sheets. A rectangular bed in a room makes one space. A triangular bed in a room makes many different spaces around it. The bed can be for the nuclear family or its opposite.

Year: 2016
Location: Mobile
Client: Georg Diez
Budget: Confidential
Text: The mirror 6 mm aluminium triangular shelf covered with marble on one closed side and mirror on the other. It is mounted on wheels and it moves very easily. It is very much like a person.

Year: 2017
Location: Berlin
Client: Sonja Junkers
Budget: 7,800 euros
Text: The tub is made from 100 mm square white tiles and includes a step and storage. It is either the smallest huge bathtub or the biggest regular bathtub. It makes the room.

Year: 2015
Location: Berlin
Client: Bund Deutscher Architekten BDA Landesverband Berlin e.V.
Budget: 12,000 euros.
Text: The installation inside the BDA Galerie consists of a 3.5 m high chair, a 3×1.8×1.5 m enclosed bar with terrace on top, and a hole in the wall through which people can pass. We created a space within the gallery for our guests to meet, talk and dream. It is not a rigid structure. It has changed over the course of its existence.

Year: 2015
Location: Mobile
Client: The Center for Optimism, supported by the Graham Foundation and Bund Deutscher
Architekten BDA Landesverband Berlin e.V.
Budget: 3,000 euros
Text: The seat and back of the chair is made from a 4 mm folded steel plate. The legs are 3.5 m tall 20 mm round tubes that are powder coated in RAL traffic white. The elevation of the chair effects your relation to any setting. Optimism is about going up.

Year: 2016
Location: Lichtenberg, Germany
Client: Christopher Roth
Budget: 9,000 euros
Text: The stair is a set of 6 marble tables in different colors and heights mounted over 4 mm plate with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white.

Year: 2017
Location: Mobile
Client: Igor Levit
Budget: 1,400 euros
Text: The music stand is a steel 4 mm plate on a 20 mm diameter leg holding a creamy marble table mounted over 4 mm plate with 24×24 mm angle legs. It is used for playing, reading and drinking.

Year: 2017
Location: Verona, Italy
Client: Soul of the City / Marmomac / Platform Magazine, exhibition Curated by Luca Molinari
Budget: Confidential
Text: The outdoor kitchen has been carved from various marble blocks. There is a barbecue, a smoker, a sink, a streetlight, a high table, stools, a low table, seats etc. Each object is a different character with a different function. They are related not to a specific space but to a specific use, and consequently to the user. The activities of preparing, cooking, eating and cleaning are imagined in an open expandable circle.

Year: 2010-ongoing
Location: Mobile
Client: Various
Budget: Variable
Text: The most basic shelves are built from 15×15 mm steel profiles and tempered glass. Furniture, particularly shelves, feels good when light. These shelves work best when there are many, especially together with the flower stand, built in steel 5×5 mm steel. Like the shelves, the flower stand is a light and simple response to mass made to hold large flowers and branches.

Year: 2004
Location: Berlin
Client: Arno Brandlhuber
Budget:
Text: The Sauna is a 1500 mm cube made from 10 mm acrylic heated by a 6 watts electric heater. Temperatures can exceed 160 degrees Fahrenheit. The complete transparency allows for the extremely small size. It is the most private and most open space that we have designed. The small size allows for an efficient heat to air volume ratio. When you are inside the sauna you sometimes see the entire city and at other times are focused on yourself and or companions.

Year: 2017
Location: Santa Barbara, California
Client: Museum of Contemporary Art, Santa Barbara
Budget: Confidential
Text: The exhibition design consists of cross screens, each 2.25 m by 2.25 m covered in rosé kvdrat canvas. The crosses are oriented at a 45 degrees angle creating a labyrinth through which people can wander. The exhibition fills the room with corners that create confrontation, participation and sometimes privacy.

Year: 2015-ongoing
Location: Far Rockaway, New York
Client: TBD
Budget: 2,000,000 usd (estimated)
Text: The Step house is in a flood zone and therefore raised on stilts above the flood plain, but reconnects with the ground through a pitched roof, which proceeds through a “stepped” form from the base to the top. It is a resilient home divided into private units that have the potential to overlap and share functions. The house affords its inhabitants modern luxuries, while anticipating the requirements of homes of the future: the need for human response and belonging to both natural and man-made environments. It thinks about the street and the kitchen as places where people meet.

Year: 2016
Location: Berlin
Client: Schwarm Szmania GmbH
Budget: Confidential
Text: The library and kitchen is a set of set of different bookshelves integrating different equipment. The meeting table is a 10 m concrete surface with 24×24 mm angle legs, powder coated in RAL traffic white with integrated cooktops. It is a kitchen, a library and a meeting room in one. There is a sink, an oven, a fridge, a toaster, a printer, a scanner, a router, a phone, cooktops and many different books. Everything is integrated together and has its own place.

Year: 2017
Location: Mobile
Client: Igor Levit
Budget:
Text: The bench is a triangular black leather pad mounted on a 4 mm plate with 24×24 mm angle legs. The shape is based on Igor Levit’s sitting position when playing the piano. He sits off center, a little to the left. His piano bench is a triangle that responds to his positioning throughout a concert.

Year: 2017
Location: Munich
Client: Matilda and Titus Huck
Budget:
Text: The building is 3.70 m tall tower with 2 floors and a roof terrace. It is a children’s play-house in the form of an office building. It is made of 4 mm thick aluminium with laser cut windows and wooden floor plates.

Year: 2016-ongoing
Location: Marzahn, Berlin
Client: Felix Ruckert
Budget:
Text: The project is a 1,288 sqm green house wrapping a 264 sqm existing construction. The place is a space not for plants, but for the body. It is something between inside and outside that offers different degrees of enclosure. It contains a garden, sauna, kitchen, places to lie, sit, talk, and an event space. It is a place purely for leisure, and the cultivation of the body and physical pleasure.

Year: 2015
Location: Berlin
Client: Georg Diez
Budget:
Text: The project was originally conceived for the Diez residence using ‘The Colours of Catastrophe’ palate by Gonzales Haase / AAS which is based on colours taken from images of disasters. Each family member chose a colour and attendant disaster. Balthazar, the youngest, chose ‘challenger explosion blue’ for his room. The dark blue is not merely the promise of a sheltering sky, but a sky that also contains tragedy; it is the colour of the crash of the space shuttle Challenger in 1986. That colour is, in part, the exploded dreams of space travel. Other rooms use a grey dust tone from 9.11 or an intense yellow from an acid mine spill.

Year: 2015-ongoing
Location: Berlin
Client: Various
Budget: Variable
Text: The ongoing series is made from stands, shelves, tables and boxes with specific heights and proportions including a storage box, a toaster, a shelf, a sink stand and a bottles box, all of them built in steel 15×15 mm profiles and 4 mm steel plate powder coated in RAL traffic white. Our bodies connect to the new bodies of our tools. They create an expandable set of objects, pieces of equipment and furniture. It is a malleable kitchen that while programmatic does not prescribe space.

Year: 2017
Location: Chicago, Illinois
Client: Chicago Architecture Biennial
Budget: 7,500 usd
Text: The Bar is designed in response to an invitation from New Histories. It draws inspiration from Manet’s “A Bar at the Floies-Bergére,” re-imaging the garishness of the original bar, beneath the reverence conferred on it by Manet’s celebrated painting. It has mirrored sides, and a green marble top containing the bottles and fruit you see in the painting, and also includes an integrated shelf and refrigerator. Manet’s “impossible” mirror is used to create a scene where the interior of the GAR Hall, becomes the new space of the bar. The audience of the Chicago Architecture Biennial 2017 repopulates it.

Year: 2016
Location: Berlin
Client: Renée Brandlhuber
Budget:
Text: The project consists of bathtub and step. The plumbing is higher than it might be making it possible for the tub to be located in any room of the house. The stand is five sided and stable, and made from granite stone. Together step and freestanding tub feel like furniture.

Year: 2015
Location: Mobile
Client: Georg Diez
Budget: .
Text: The series consists of two benches made with acrylic in response to Georg Diez’s drawn impressions of his back pain made in therapy. The chairs play with these drawings, transforming images of pain into comfortable furniture.

Year: 2012
Location: Minnesota
Client: Peter Ebner and friends
Budget: confidential
Text: The building is a 15X15 m box with 48 windows. It is a single meeting room that fits a conference table for 24 people. It is an entirely open one-room office building.

Year: 2015
Location: Mobile
Client: Toshihiko Mitsuya
Budget:
Text: The series is an acrylic chair and sofa set made from transparent 10 mm panels and 100 mm foam padding. Each piece is constructed by combining two distinct, simple shapes. The sofa is formed from a rectangle and triangle, while one chair combines a cylinder and a cube, and another a prism and a box.